Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Partner aan het woord: Het Neerlandsch Stucgilde

Anton van Delden, voorzitter van Het Neerlandsch Stucgilde: "Het Stucgilde is in de restauratiesector een betrekkelijk jonge speler. Geboren in 2001 op de voorganger van deze beurs waren wij vanaf het begin prominent aanwezig met een bedrijvige stand waar veel gebeurde, o.a. met live demonstraties over stukadoren in onze Gilde stand. Uiteraard kunnen bezoekers ook dit jaar weer met eigen ogen zien, dat wij net als vorige keren ook hier weer tot grote hoogte zullen gaan stijgen!”

Lees meer...

Exposant aan het woord: Traas Building Care

Stefan Otte van Traas Building Care: "Oude panden lopen risico’s waar nieuwere gebouwen minder tot geen last van hebben. Wij zijn ons gaan verdiepen en specialiseren in het oplossen van aantastingen in en aan monumenten, met name op het gebied van houtwerk en vochtbehandelingen."

Lees meer...

Monument in de spotlight: Paleis Kneuterdijk (Raad van State)

In het voormalig Paleis Kneuterdijk zetelt sinds 1983 de Raad van State. Dit door Keizer Karel V in 1531 opgericht overheidsorganen behoort tot een van de oudste nog bestaande regeringsorganen ter wereld.

Lees meer...

Actualiteit uit de sector: Extra budget voor Rijksmonumenten

Eigenaren van rijksmonumenten zonder woonfunctie kunnen vanaf 1 februari subsidie aanvragen voor kosten van werkzaamheden die bijdragen aan de instandhouding van het rijksmonument.

Lees meer...

Steenhouwerij Maarssen: "alle disciplines in eigen huis"

MONUMENT-deelnemer en exposant Steenhouwerij Maarssen is een moderne en goed geoutilleerde onderneming, die als één van de weinigen in Nederland nog klassiek steenhouwerswerk kan leveren. John van den Heuvel legt graag uit wat het bedrijf zo uniek maakt.

Lees meer...

Exposant aan het woord: Ornamenten Restauratie Amsterdam

Wil van Kempen van Ornamenten Restauratie Amsterdam: "De kennis over het onderhoud van oude plafonds is niet altijd up-to-date. Best raar, want een degelijk plafond boven het hoofd is toch wel een belangrijke vereiste voor een woning of ruimte."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Arte Constructo

Thomas Goeminne van Arte Constructo: " We zien het als onze taak om deze kennis terug op te nemen en te verspreiden, vooral nu met de toenemende normen waar gezondheid en klimaatzorg primeren. Dit is voor ons een belangrijke reden om deel te nemen aan vakbeurs MONUMENT.”

Lees meer...

Monument in de spotlight: Stadhuis van Utrecht

Het stadhuis van Utrecht wordt grondig gerestaureerd om weer echt een blikvanger en visitekaartje van de stad te worden.

Lees meer...

Actualiteit uit de erfgoedsector: de Erfgoed Deal

Wie de beleidsbrief Erfgoed telt heeft gelezen, kwam een passage tegen over de zogenaamde 'Erfgoed Deal'. Wat betekent deze Erfgoed Deal eigenlijk?

Lees meer...

Nederland Monumentenland aan het woord...

Marlo Reeders is directeur van Stichting Nederland Monumentenland (NML): "Dit is precies wat wij willen zien in de erfgoedsector: een fysieke plek om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren."

Lees meer...