Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Monument in de spotlight: Klooster ter Eem in Amersfoort, neerlands erfgoedhub in wording!

Menig erfgoedprofessional zal er inmiddels wel eens geweest zijn: het Onze Lieve Vrouwe ter Eem Klooster aan de Daam Fockemalaan in Amersfoort. In de afgelopen paar jaar is het oude klooster- en scholencomplex langzaam getransformeerd  naar een heuse 'Erfgoedhub'. 

Lees meer...

Mediapartner aan het woord: nationaal magazine MONUMENTAAL

Paul de Gram, hoofdredacteur: "Bezoekers en standhouders van vakbeurs Monument behoren bij uitstek tot de doelgroep van nationaal magazine MONUMENTAAL. Net als onze lezers hebben zij een warm hart voor monumenten. Niet verwonderlijk dan ook, dat wij als eerste mediapartner zijn geworden van het driedaagse evenement voor erfgoedprofessionals en monumentenliefhebbers." 

Lees meer...

Exposant aan het woord: RIDDER SKINS for Buildings

"Waarom wij meedoen aan vakbeurs MONUMENT? De meeste relaties kennen Ridder Skins for buildings van de bekleding zink, koper, rvs, aluminium en titanium op bijzondere en futuristische gebouwen in Nederland", zegt Rens Lamoen. "Maar op vakbeurs MONUMENT willen we laten zien welk ambacht wij uitvoeren op de historische gebouwen in Nederland en België.

 

Lees meer...

Monument in de spotlight: Kasteel Doornenburg

In de vorige nieuwsbrief besteedden we in deze rubriek aandacht aan Buitenplaats Doornburgh langs de Vecht. Nu richten we onze schijnwerper op een stokoude Gelderse burcht: Kasteel Doornenburg.

Lees meer...

Actualiteit uit de sector: Fiks Nederland!

Niet eerder in de geschiedenis van Nederland staat het land zulke grote ruimtelijke opgaven te wachten. Juist nu is aandacht voor ruimtelijke kwaliteit onmisbaar, maar onze lange traditie van sterke ontwerpkracht staat onder druk. Daarom doen Kunsten'92 en Federatie Ruimtelijke Kwaliteit een dringende oproep aan alle inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheden om Nederland bij iedere transitieopgave gezamenlijk een stukje mooier te maken.

Lees meer...

Mediapartner aan het woord: Herenhuis

Didier van Det, bladmanager: “Als grootste publiekstijdschrift gericht op bewoners, eigenaren en liefhebbers van historische panden lijkt Herenhuis op een vakbeurs voor erfgoedprofessionals een vreemde eend in de bijt. Maar niets is minder waar."

Lees meer...

Exposant aan het woord: Lei Import

Johanna Gruijthuijsen van Lei Import: ’’Met meer dan 25 jaar ervaring in natuurleien is Lei Import specialist op het gebied van leisteen. Ons motto is: advies en begeleiding van A tot Z."

Lees meer...

Monument in de spotlight: Buitenplaats Doornburgh in Maarssen

Buitenplaats Doornburgh ligt langs de Vecht tegen Maarssen aan en is omgeven door een landschappelijk aangelegd park. In de jaren zestig bouwt een orde van Dominicanessen een nieuw kloostercomplex op het landgoed. NRP DUMO-partner MeyerBergman is sinds 2017 de drijvende kracht achter de herontwikkeling van Buitenplaats Doornburgh.

Lees meer...

Actualiteit uit de sector: miljoenen voor Brabants erfgoed

Acht monumenten ontvangen van de provincie Noord-Brabant voor bijna drie miljoen euro aan restauratie-subsidie. De provinciale bijdrage is bedoeld voor de restauratie en instandhouding van rijksmonumenten en wordt gebruikt voor bijvoorbeeld het vervangen of restaureren van daken, gevels en ramen.

Lees meer...

NRP/DUMO: zoektocht naar creatieve koppelkansen voor karakteristieke bebouwing

Jennemie Stoelhorst, programmamanager van NRP DUMO: "Onze partners zijn de initiatiefnemers van een Denktank om kennis en ervaringen met verduurzaming van monumenten in het Groningse gaswinningsgebied te koppelen aan andere duurzaamheidsprojecten in het land. De Denktank wil tijdens vakbeurs MONUMENT de opgedane inzichten en ervaringen delen en tegelijk ook kennis en ideeën ophalen."

Lees meer...