Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws 2-wekelijks in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

De Erfgoedstem: het nieuwsplatform voor de Erfgoedsector

Als erfgoedprofessional of monumenteigenaar wil je op de hoogte blijven van het erfgoednieuws. De Erfgoedstem bundelt deze informatie op één platform.

Lees meer...

Alle informatie over monumenten voor gemeenten onder 1 dak

Gemeenten spelen een essentiële rol bij het informeren, begeleiden en stimuleren van eigenaren bij het restaureren, verduurzamen en herbestemmen van hun monument. Vanwege de vergunningsplicht zijn zij vaak het eerste aanspreekpunt voor de monumenteigenaar. Door de toegenomen vraag door onder de meer de wens om te verduurzamen, is de druk op de gemeenten steeds meer toegenomen.

Lees meer...

De Voetnoot vijfde monument in Almere

De Voetnoot in Almere wordt aangewezen als gemeentelijk monument. Daarmee staat de teller op vijf monumenten in de bijna vijftig jaar jonge stad.

Lees meer...

Nominaties BNG Bank Erfgoedprijs 2024 bekend

De gemeenten Apeldoorn, Nieuwegein en Nijmegen zijn genomineerd voor de BNG Bank Erfgoedprijs 2024. Deze prijs heeft dit jaar het thema Post 65 erfgoed.

Lees meer...

'Enkel glas monumentaal pand is een gebrek'

De aanwezigheid van enkel glas in een historisch pand in Amsterdam moet, ondanks de monumentale status, als een gebrek worden beschouwd, zo heeft de kantonrechter geoordeeld. Dit betekent dat de verhuurder, Famongo, verplicht is om de gebreken te herstellen.

Lees meer...

Herbert-Jan Hiep (Stichting Next Generation Heritage): “Gescheiden werelden van jongeren en werkenden bij elkaar brengen”

Jongeren van nu stellen heel andere eisen aan hun baan dan vorige generaties. Wat is er nodig om die jongeren te interesseren in een baan in de sector van cultureel erfgoed? De nieuwe Stichting Next Generation Heritage deed er onderzoek naar en zal de uitkomsten daarvan presenteren op de vakbeurs MONUMENT.

Lees meer...

Houthandel Houtex: 'Monumenten vragen vaak bijzondere afmetingen'

Bij de restauratie van monumenten is vaak hout nodig in grote afmetingen, zowel voor balken als kozijnen, vloeren, deuren ramen en dakbeschot. Houthandel Houtex heeft het allemaal op voorraad en laat dat op MONUMENT graag zien aan de restauratie-aannemers en -architecten.

Lees meer...

Bezoekersregistratie OPEN

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

Lees meer...

Exposant TripleSolar: PVT-panelen zijn 'vriendenmakers'

Geen buitenunit die geluid maakt en geen bodembron: PVT-panelen oogsten elektriciteit én warmte op het dak en zorgen in combinatie met een warmtepomp direct voor 60 tot 100% besparing op aardgas. “Je hoeft niet eerst het gebouw all electric-ready te maken.”

Lees meer...

Gemeente ’s-Hertogenbosch: 'Niet verduurzamen is geen optie meer'

De Gemeente ’s-Hertogenbosch won in 2023 de Erfgoed Duurzaamheidsprijs. “Niet verduurzamen van monumenten is geen optie meer”, zegt Tom van den Oetelaar, projectleider bij de gemeente. “Het is onderdeel van de opdracht.”

Lees meer...